x

Csibor / Press

“Szó sincs itt világmegváltásról, csak egy, a zenével nagyon erősen idézőjelbe tett melankóliáról, ami így válik szórakoztatóvá. Kinek ajánljuk: Aki kíváncsi rá, milyen lenne, ha a KFT kelta punkot játszana.”

“Egészen zseniális módját választotta a debütálásnak a Csibor zenekar, amely Twitteren, Facebookon, MySpace-en és a Blog.hu-n is megtalálható. Hétszámos lemezüket ugyanis különféle blogokon mutatják be számonként: így egy-egy szám került a Szakítósblogra, a Munkahelyi Terrorra, a Mandinerre, a Csajok és Pasik blogra, az Urbanistára, a teljes albumot pedig az LD Kritika oldaláról lehet letölteni.”

“Arról van szó, hogy a Csibor zenekar készített egy 7 számos EP-t, amely Taxi névre hallgat. Mint ahogy az énekesükkel készült interjúmból is kiderül, az egyes dalok premierje formabontó módon, különböző nem zenei témájú blogok bevonásával zajlott le. Az egészre a koronát a most következő cikk teszi fel, melynek keretében meghallgathatjátok az összeset együtt, a lap alján lévő linkre kattintva pedig le is tölthetitek őket. A számokhoz Molnár Gergely (Doki), a csapat dobosa, illetve Horváth Mátyás (Matthew) basszusgitáros fűzött kommentárokat.”

“Szerkesztőségünk igyekszik nagy hangsúlyt fektetni a feltörekvő tehetségek bemutatására, "Kedvencek" rovatunkban hemzsgenek az éppen mainstreambe átlépő, jövő tehetségei. Ez történik a Csibor nevű formáció esetében is, hiszen a banda mindössze egyéves múltra tekint vissza, de egy biztos, róluk még hallunk biztosan.”

“Taxi címmel jelentette meg új lemezét az alig fél éve aktív Csibor zenekar. A 7 szerzeményt tartalmazó dalcsokor terjesztésére nem mindennapi módszert választott a csapat: mindegyik számot egy témájához kapcsolódó blogon teszik közzé. Az akció már elindult, a vége pedig pont a lemezbemutató koncert napjára esik. Az énekes Zubreczki Dávidot többek között ennek az ötletnek az eredetéről, egyedülállóan összetett stílusuk gyökereiről, illetve másik zenekaráról, a jelenleg már csak alkalmanként koncertező Boogie Mammáról kérdeztem.”

“Nem is szeretnénk ragozni, a Csibor egy viszonylag új formáció hegedűvel, fuvolával és a szokásos basszus-gitár-dob-ének felállással. Saját bevallásuk szerint az ország legbénább nevű zenekara az övék (szerintünk holtverseny lesz az a Sajnosbatárral, de mindegy), műfajilag pedig valahol az etnobeat, a garázsfolk és a néppunk közelében tevékenykednek. Első slágerük ehhez képest igazi békeidőbeli életérzést sugároz, némi ska- és reagge-áthallással: a Csokoládé üzenete nagyjából annyi, hogy az urak valószínűleg ugyanúgy nézték a dekoltázsokat a kötelező "magácska" megszólítás korában, ahogy ma nézik, legfeljebb nem volt annyi dekoltázs.”

“Budapesten, egy Pozsonyi utcai csokoládémanufaktúrában forgatta első videoklipjét a Csibor zenekar. A Boogie Mamma frontemberének és a Malacka és a Tahó hegedűsének új csapata a folkos, beates hagyományokat igyekszik egybegyúrni anyazenekaraik skájával és reggae-jével. Első klipes daluknak egy szép, szerelmes, lassú számot választottak, erről beszélgettünk énekesükkel, Zubreczki Dáviddal.”