Logged In As Admin: {{reverbUser.name}} ({{reverbUser.id_unique()}}), Acting As: {{reverbPageObject.data.name}} ({{reverbPageObject.id_unique}})
 
x

Sabina Chantouria / Press

“Sweden Songs har skrivit förlagsavtal och inlett samarbete med artist och låtskrivare Sabina Chantouria. Sabina Chantouria är en georgisk-svensk singer/songwriter boende i Lund. Den 20 maj släpper hon singenl Cry For Me, inspelad av den amerikanska producenten Kevin Jarvis som arbetat med namn som Iggy Pop, Elvis Costello, Ben Vaughn mfl. Samtidigt släpps en video till Cry For Me där den amerikanska skådespelaren Ryan J Francis medverkar. Francis fick sitt genombrott som den unga Peter Pan i Steven Spielbergs film 1992 och har arbetat med namn som Robin Williams, Gwyneth Paltrow och George Clooney. Han har också spelat i tv-serier som Sister på NBC under många år. Videon premiärvisas på releasedagen på Folk & Rock i Malmö. Både singel och video är inspelad i Los Angeles, den senare i H.Q Avalon Studios av regissören Chad Schollmeyer och hans filmteam. – Vi är mycket glada att få samarbeta med Sabina som vi tror har en lysnade framtid både som låtskrivare o”

“KULTUR OCH NÖJE – När jag var liten drömde jag om Hollywood, men trodde aldrig att jag skulle komma dit. Nu vet jag att det går om man är ihärdig och jobbar på. Det berättar Sabina Chantouria, 24-årig låtskrivare och artist från Lund. Hon har nyligen kommit hem efter sitt tredje besök i Hollywood och Los Angeles, där hon haft en månad fylld av upplevelser. Resan och vistelsen hos musikorganisationen blev möjlig tack vare ett stipendium från Torsten Tegstams fond. Eftersom hon brinner för jämställdhet i musikbranschen, gjorde kontakterna med nätverket Los Angeles Women in Music ett särskilt intryck. – De jobbar för att uppmärksamma kvinnliga producenter, kompositörer och musiker, berättar Sabina. Jag deltog i deras workshops och föreläsningar. – En spännande kvinna jag fick träffa är Shelly Peiken, som arbetat med stora artister som Meredith Brooks och Christina Aguilera. Hon hade nyligen släppt en bok om sitt musikliv.”

“Hur många svenskgeorgiska sångerskor bosatta i Los Angeles kan du nämna på rak arm? Efter att ha lyssnat på Sabina Chantourias "SpiderWeb" kan jag namnge en. Och inte nog med det så tänker jag lägga hennes namn på minnet för det är något speciellt med låten och framförallt med Sabinas väldigt behagliga röst. "SpiderWeb" är pop med något odefinierbart mystiskt över sig, lite åt Lykke Li-hållet. Efter låten kommer det bonusmaterial där man får se hur videon gjordes.”

“LUND. Genom musikstipendium från Längmanska kulturfonden fick den unga Lundartisten Sabina Chantouria chansen att åka på musikresa till Los Angeles. Nu är hon tillbaka med två nyproducerade singlar och en musikvideo i bagaget.– Det roligaste var att se hur mycket möjligheter det finns därute. Vi jobbade väldigt intensivt tillsammans med olika musiker. Sen har jag också fått spela in en musikvideo med en regissör som heter Chad Schollmeyer i downtown LA. En fantastiskt rolig upplevelse! Som producent bakom de två singlarna står det väletablerade namnet Kevin Jarvis som tidigare jobbat med artister som Iggy Pop och Leonard Cohen. Men att Sabina fick chansen att göra en musikvideo också var mest en lycklig slump.– Låten som filmades heter ”Spider web” och handlar om att göra sig fri från ett destruktivt förhållande. Hur man kommer till punkten där man fått nog.”

“– Via folk i teamet kom jag sedan i kontakt med regissören Chad Schollmeyer. Han gillade min låt ”Spiderweb” så mycket att han ville spela in en video. Det var en helt ny grej för mig att agera, men det kändes ändå bra och naturligt, säger hon om videon som från och med igår finns på Youtube.Förutom sina USA-äventyr så har Sabina Chantouria haft spelningar både i Sverige och i Georgien, som hennes pappa kommer från. Hon får mycket uppmärksamhet där och har bland annat bjudits in till tv-shower, berättar hon.– Det är ett litet land. Kommer man utifrån så blir man lite exotisk, och det är ju en fördel. Jag lägger ut ägg i olika korgar, och har flera kontakter på gång.Men att bli signad som ung musiker idag är som bekant inte enkelt. Sabina Chantouria beskriver det som att man måste vara musiker, pr-människa och agent i ett.– Och bra på internet! Herregud, det är många roller att balansera. Det är ju bra för man får full kontroll, men ”

“Hon har blivit publikens favorit på Malmöfestivalen, medverkat i talangtävling i Hollywood och gett konserter i Georgien. Nu är Sabina Chantouria nyss hemkommen från Los Angeles, där hon spelat in två singlar med en välrenommerad producent. ”It’s a hit” tyckte han om Sabinas låt Spider Web.22-åriga Sabina Chantouria från Lund har framtidsplanerna klara för sig. Hon tänker satsa på musiken och artistlivet och hon har ett internationellt perspektiv. Sabina började skriva låtar och sjunga tidigt. Eftersom jag är halvgeorgiska har jag mycket på gång där också och har haft konserter och tv-grejer i Georgien. Det är lite lättare där, för dem är det exotiskt med en halvsvenska, berättar Sabina, som sjunger på både svenska, engelska och georgiska. I sommar kommer hon att resa till Georgien för att fortsätta arbeta med sin musik men hon har alltså redan varit i Los Angeles och spelat in två av sina låtar. Producent var Kevin Jarvis, som jobbat med både L”

“Lundasångerska hemma igen - med två singlar i bagaget.Musik. Efter en intensiv månad i Los Angeles är lundamusikern Sabina Chantouria hemma igen. Med två nysinpelade singlar - och en purfärsk video - satsar hon nu på en karriär i Sverige, USA och Georgien. - Jag lägger ut ägg i olika korgar, och har flera kontakter på gång. Hon är driven och införståd med att det gäller att tro på sig själv. Efter att ha börjat skriva låtar i tonåren, skaffat sig idoler som Madonna och The Ark och en examen från musiklinjen påSpyken åkte Sabina Chantouria till Hollywood för att vara med i en talangtävling. - De andra dansarna och sångarna från Sverige höll sig på sidan medan alla andra gick runt och presenterade sig. Då bestämde jag mig, jag har inte kommit hit för att stå i ett hörn berättar hon. Det var 2011. Nu är hon just hemkommen efter en ny längre USA-vistels. Planen var att jobba med välrenommerade producenten Kevin Jarvis och i hans studio i Los Angeles”

“Den duktiga sing & songwritern Sabina Chantouria har fått mycket ros i media den senaste tiden och i onsdags höll hon en releastkonsert i Malmö för att promota sitt första maxialbum, A Confession. Ovan hittar du singeln med samma namn från albumet och vill du läsa mer om Sabina Chantouria kan du göra det här.”

“LUND. Sabina Chantouria från Lund släpper i dagarna sin debutskiva ”A Confession”. Skivan är ett av alla delmål Sabina har där det stora målet är att kunna leva på musiken. Det var under sitt sista år på Spyken som Sabina, som är 22 år idag, kände att hon skrev musik som fungerade. – Jag var inne i ett flow och skrev låtar och en av dem spelade jag på en konsert och den fick väldigt bra respons. Då kände jag att jag hade något att komma med, säger Sabina. Finns marknad Låten Sabina skrev tog henne hela vägen till Hollywood för en talangjakt 2011. Hon har också kammat hem publikens pris på Malmöfestivalen förra året. – Jag har märkt när jag är ute och spelar att folk frågar efter en skiva att köpa, så det var klart jag skulle göra en. Det finns en marknad för att sälja skivor. – Jag läser också musikvetenskap och jag verkligen haft nytt av det. Det är mycket man borde ha koll på när man släpper skiva som man inte har en aning om, fr”

“MUSIK. Med georgiska toner och känslosamma sånger tänker Sabina Chantouria från Lund göra sig ett namn i musikbranschen. När hon i dagarna släpper sitt debutalbum har hon hämtat inspiration till texterna hos sig själv – och till rösten hos sin farmor i Georgien. Sabina Chantouria är uppvuxen i Lund och tog sina första musikaliska steg här, på musiklinjen på Spykens gymnasium. Det var utvecklande, säger hon. Framför allt sista året: – Då började jag skriva egna låtar och fick mycket respons. Att komponera låttexter kom naturligt, det var något som funnits i mig hela tiden.Självbiografiska låtar Hennes sångkatalog i dag är starkt självbiografisk. Låtarna handlar om egna upplevelser av kärlek och sorg. Därför har hon också döpt sitt debutalbum till ”A confession”. – Det är väldigt terapeutiskt att stå framför en publik och framföra låtarna. Men självklart sårbart också eftersom jag är så ärlig och självrannsakande. Sabina Chantouria”

"It's Wonderful, It's Beautiful,........It's Sabina !!"

Recording artist, Kasie Lunsford

"Like a ghostly huldra calling out from the forests of the north, Sabina's dark, ethereal voice enchants & captivates us with its beauty."

Singer/songwriter composer - Markke, Reverbnation

"Sabina is obviously a natural born wonderful voice. May I recommend comparison to Katie Melua, also great vocals and performing? The songs are so beautiful , too. Congratulations! Really wonderfull sweet moments of listening."

Quote by Pop/Latin Artist - Siempre

"With an original sound and an extraordinary cool voice that etches itself into the memory combined with a fresh and marketable look she has the "it" factor and what the industry in Hollywood is looking for"

WCOPA 2011

“Resan till Hollywood och hennes medverkan i talangtävlingen i juli gjorde inte 19-åriga Olga Vamling, sing-and-songwriter från Staffanstorp, till en stjärna över en natt. Men hyllningar från branschfolk gör att hon inte tappat tron på att lyckas. Sångerskan Olga Vamling sprudlar av energi hemma i familjens villa i Staffanstorp. Att hon varit en av de 75 000 deltagare från hela världen som lyckades bli utvalda till talangtävlingen i Hollywood har hon inte riktigt förstått än säger hon. Men konkurrensen var stenhård och efter att hon framfört de två låtar som hon skrivit själv för juryn tog resan slut innan semifinalen. - Visst är jag lite besviken på att jag inte tog mig vidare. Men jag har fått en sådan stor erfarenhet som jag aldrig skulle ha fått om jag inte åkt, säger Olga Vamling. (fortsättning följer i webblänken) (to be countinued in the weblink) ”

“STAFFANSTORP. Den 19-åriga sångerskan Olga Vamling från Staffanstorp är en av 75 000 sökande från hela världen som lyckats bli uttagen till en stor talangtävling i Hollywood i sommar. Olga Vamling, eller Sabina Tchantouria som hennes artistnamn är, gick ut gymnasiet för ett år sedan i Lund där hon läste på det estetiska programmet. Redan då hade hon planer på att satsa helhjärtat på musiken. Och för ett tag sedan tog hon chansen och sökte till den stora amerikanska talangtävlingen The World Championship of Performing Arts. – Jag hade inte hört om tävlingen innan. Men jag såg en affisch och det stod bara "Wanna make it in Hollywood" och jag tänkte varför inte. Hon skickade in en låt som hon skrivit och lite bilder på sig själv. Två månader senare kom det efterlängtade telefonsamtalet. Hon hade kommit blivit uttagen. (fortsättning följer i webblänken) (to be countinued in the weblink) ”

“STAFFANSTORP. Olga Vamling, eller Sabina Tchantouria som är hennes artistnamn, är en 19-årig tjej från Staffanstorp som blivit uttagen att tävla med sin egenskrivna låt i en stor nöjestävling i Hollywood. - Jag har aldrig varit i USA tidigare, berättar hon. Två månader senare fick hon ett samtal som många drömmer om. Hon hade blivit uttagen att representera Sverige i kategorin sång. (fortsättning följer i webblänken) (to be countinued in the weblink)”