x

Rony Playstation / Press

“One should not sleep on the funkativity of our European funk head friends, with Rony Playstation (Funkadelian Johnson), Tiny & the Underground Funk Squad, P-Theory, Bobby Soul, Octave Pussy, Seven Eleven (featuring Dodge) and many others producing tracks, their albums are regularly at the top of my Best Funk of the Year lists. One should peep the tracks posted by Heavy Baby Makers, a collaboration of many Euro-Peein’ Maggots I’ve listed. RICKEY VINCENT”

“Rony Playstation je ovim albumom potvrdio majstorski zanat samplova koje je ovaj puta uvio i u konceptualnu fabulu blještavog, a često i izvitoperenog, nastranog, razbludnog, raskalašenog i pokvarenog života na visokoj nozi. Sama priča jest sofisticirana i nazire se tek kada se dublje zaroni u nju. Nije ponuđena na pladnju što će djelomično moguće uvjetovati da album otkrije svoje čari tek s vremenom, no ništa zato. Tu je ritam koji diže na noge. Prvo ples i zabava, a onda otkrivanje šta sve iza njega stoji.”

“Budući da je čitav akcent albuma usmjeren na plesni podij, autor se u nekoliko brojeva zauzeo za izrazito snažne elektronske funk basove (najizrazitiji su u "Zenobia", "The mack of the year", "Brand new skin", psihodeličnoj "Da judge" i najplesnijoj "Sharp eye Washington") kojima je suprotstavio duhače, gitarističke shuffleove i funkirane riffove (osobito u "The deeper in debt, the harder you bet"). Katkad se dobro poigrao i breakovima pa se stiče dojam kao da je riječ o nekim extended ili remix poduhvatima tko zna kojih pjesama, no u principu, čitav album odiše hard-funk atmosferom njujorškog Harlema i Bronxa kada je hip-hop još bio u razvoju, a The Last Poets su izbacivali prve angažirane političke rime niti ne sluteći da će iz svega ovoga izniknuti jedan od najkomercijalnijih glazbenih popularnih stilova.”

“Thanks for the love Rony. Truely. U keep up the good work too. Let's shake up the world”

“you know what you're talking about,in my humble opinion.”

“I go all over these charts listening.I like knowing whose doing what,Whose got what.feel me?You,my musical friend,have a major skill set and I appreciate you much! ”