x

The DeVilles / Press

“De broes Evert en Daan Devries samen met Alexander “Lex” Laeremans komen uit Keerbergen. Mocht je ze nog niet aan het werk gezien hebben, is dat zeker een gemis van jouw kant. Jeugdige frisheid gekoppeld aan een geweldig enthousiasme met het nodige vuur. Zij weten idd hoe ze rock in hun Blues moeten steken. Een vol uur pure dynamiek met een weide die al volledig in beweging was. En het is nog maar vrijdag. Een greep uit hun playlist: Sick Fish, Old Skooler, Fragments, Second Life en Summertime Blues. Daan en zijn kompanen hebben een cd beloofd voor begin 2013. Voor ieder bluescafé nog ruimschoots de tijd om die gasten te boeken.”

“Vrijdagavond was die eer weggelegd voor Helmut Lotti, wiens ‘dark other side’ alom nieuwsgierig maakte. Vooraf hadden zowel The Bottle Comets als de jeugdige ‘The Devilles’ de ‘rockblues’ fakkel reeds op het podium laten ontbranden. Vooral de jonge broers Daan en Evert De Vries van ‘The Devilles’ lieten als opkomende bluesrebellen met hun vurige rockblues horen wat zij in hun mars hadden en dat zij klaar stonden om ritmegewijs de wereld te veroveren. Zij stonden immers o.a. al op Maanrock, in het voorprogramma van Rob Tognoni en schitterden in de hoofdstedelijke ABclub. Denkelijk was ik net te laat voor hun schitterende ‘Second Life’ song. De twee broers en bassist Lewy incluis hebben echter alles in huis om in hun prille leeftijdsfase door te breken. Voor de ‘Date With The Devil’ van Wim Devos was ik dan wel goed op tijd. Howlin’ Bill’s huilende wolvenstem kwam je al van ver tegemoet en spoorde je aan om het cocktailfeestje van swing en rockabilly vanaf de”

“Dan was het de beurt aan The DeVilles, een jong powerrocktrio uit Keerbergen. "Het heeft iets van Black Box Revelation en The Black Keys, maar dan met bassist en iets minder experimenteel", vindt Sprengers. "Zelfs Queen komt hier en daar om de hoek kijken, en dat is een groot compliment", meent hij.”

“Check out some articles! http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=P33J5HDE http://www.hetdepot.be/nieuws/devilles-winnen-rockvonk-2011”

“De Vlaamse band The DeVilles bestijgt hierna het podium. De drie jongen mannen zetten een zeer volwassen geluid neer en zijn muzikaal gezien ook erg veelzijdig. Van blues tot garage rock (met cover van Seasick Steve) tot rock and roll a la the Strokes, het komt allemaal voorbij en loopt vloeiend in elkaar over. In vergelijking met de twee op het podium geboren performers van deze avond is er bij deze band wat minder interactie met het publiek, maar iedereen lijkt desondanks geboeid te staan luisteren.”

“http://concerts-review.over-blog.com/article-swing-wespelaar-2011-day-one-wespelaar-le-19-aout-2011-82069241.html”

Review van onze passage op Swing!

“Jonge snaken, die gasten van The DeVilles. Rechttoe rechtaan, maar best goed. Gaan we nog van horen denk ik. De Vlaamse jonkies van The DeVilles hebben goed gespiekt in de handleiding van smeuige rock 'n roll. Een beetje hoop in bange Belgische rock-dagen. De drie jonge snaken, die als The DeVilles door het muzieklandschap zwerven, mochten de avond op gang trekken en deden dat goed. Hun bluesrock verwees duidelijk naar Triggerfinger, maar ook Rory Gallagher zou goedkeurend geknikt hebben bij het horen en zien van zo veel inzet en puike songs. Af en toe kreeg je het gevoel dat blazers hiervan een sensatie zouden kunnen maken, maar ook zo was dit een goed begin en dus al het halve werk. ”

Enkele reacties op onze passage in AB Brussel!

“Twee weken geleden zijn wij online gegaan met onze nieuwe website en om dit feit te vieren gaan we van onze bands goodies weggeven! Denk hierbij aan merchandise, cdtjes of een gastenlijst plek voor een optreden. We willen jullie graag op de hoogte houden van alle clicktrack bands en komen daarom met het volgende: Wat moet je doen? Ga naar onze facebook pagina: http://www.facebook.com/clicktrack.bookings Lees je dit op facebook? Goed gedaan, je bent op de juiste pagina Word fan! Met andere woorden, druk op het knopje ‘Vind ik leuk’ of ‘Like’ voor de Engelstalige gebruiker. Ben je al fan? Dan hoef je bijna niks te doen, dan ben je al te gek! Laat even op onze facebookpagina een leuk berichtje achter zodat we weten dat je mee wilt doen! Done! ”

“Heyhey boys and girls, nieuws uit rockrallyland want The DeVilles wonnen gisteren de finale van de Kloemrockrally te Bunsbeek. De publieksprijs was voor de immer geschifte en totaal hyperactive Prowler die ons ook menig maal een smile op ons gezicht konden toveren. Bedankt aan publiek, jury en alle andere bands. It was a hell of a night. Lees hier het verslag! http://rock.dekloemp.be/node/103 ”

“Ondanks de goed gevulde agenda van 26 februari met o.a. Riorock en Ieperfest indoor, werd het toch nog gezellig in De Kloemp. Daar hadden uiteraard de bands een groot aandeel in. Het alom gekende "The Rocket" mocht de avond op gang trappen en deed dit op sublieme wijze, al speelden ze de opgelegde cover "The Ace of Spades" niet integraal tijdens het brengen van hun set. Wat volgde was Customized, een band die we voor de eerste keer aan het werk zagen. De baslijnen waren sterk en de cover strak, voor ons een aangename verrassing. Overcrook kwam eveneens verrassend sterk uit de hoek. Muzikaal stonden ze sterk in de schoenen en ook tijdens het uitvoeren van de cover bleef de band overeind. Zang en drum bleek echter geen succesformule... Als laatste betraden The Devilles het podium. We hadden er al veel over gehoord, maar ze overtroffen alle verwachtingen. Met overduidelijke meerderheid wonnen ze jury -en publieksprijs.”

“Check gigreport of our gig @ The Southbound Festival Den Bosch The Devilles: Foyer De rock & roll en stevige boogie dendert door de kleine foyer. Het powertrio bestaat ook nu weer uit een stel jonge talentvolle Belgen. Wederom is de zang prima, er is aan niks te merken dat we hier met een jonkie te maken hebben. Helaas weg gedrukt tussen de toeschouwers is het lastig om het jonge stel te zien. Ergens ontwaar ik een rode gitaar die linkshandig wordt bespeeld. De heren rocken er een behoorlijks stevige set uit en laten hiermee een uitstekende indruk achter. Michael Eaton fans opgelet. Uitchecken deze band. www.myspace.com/thedevillesexperience”

“We are proud to announce the production of our very fist music video! We'll start shooting on the 30th of december and we hope to release our clip and new single around springtime! Keep on checking our page for more updates and info. The DeVilles”