x

Tanker / Press

“Za samo tri godine od svog osnivanja u Banjaluci, "tankeri" su prevalili hiljade kilometara, što koncertnih što stvarnih, a ovog ljeta, otvorila im se ozbiljna priča koja polako ali sigurno prerasta u uspjeh, koji bi mogao da se okarakteriše kao "najveći u istoriji banjalučkog rock n’ rolla".”

“Bend je uspio rekreirati onaj poznati zvuk južnjačkog metala koji je ogroman kao jebeni "Svemir i ako ste imalo fan tog zvuka i atmosfere, nema šanse da vam ovo ne sjedne. Pa čak i ako niste, neosporno je da je ovo jedan odličan album....pardon, EP koji ne ostavlja ravnodušnim..."”

"I hope these guys don't stop doing what they do now and will manage to hit the European stage in the future, because they really deserve the spotlight. It's really nice to have a band like this that you can both listen and mosh to!"

“Pesme su efektne, pamtljive i melodične. Sve ono što bi prosečan fan pomenutih pravaca voleo čuti..”

“TANKER - Sorrow Drives The Will”

"Tanker je osvježenje na metal sceni i slobodno ih možemo porediti sa bendovima kao što su Down, Crowbar, Black Label Society i slično."

"Nakon 2 godine postojanja Tankera izašao je CD "Sorrow Drives the Will". Odlična reakcija publike potvrdila je da urađen dobar posao sa 6 pesama koje su na disku"

“Metal mainstream - zašto da ne?”

"Da odmah nešto razjasnimo - ovo je METAL i to kakav! U to će se svako uvjeriti preslušavajući EP dubokoumnog naziva Sorrow Drives the Will, čim čuje početni riff na istoimenoj pjesmi s kojim otvaraju ovo remek-djelo, nebitno da li je fan southern zvuka."

"Njihov metal je tako težak da je na samom dnu periodnog sustava elemenata, u aktinoidima, oko urana, ili još teže."

“Zarolaćemo "Tanker" mašinu”

“Demofest je bio gorivo za dalji rad benda”

“BL Metal scena: Tanker koji plovi po mulju”