Logged In As Admin: {{reverbUser.name}} ({{reverbUser.id_unique()}}), Acting As: {{reverbPageObject.data.name}} ({{reverbPageObject.id_unique}})
 
x

Tanker / Blog

Tanker na Wackenu Part 2!

Dan D, 04. avgust Spavanje u šatoru je nakon dana u kobiju bilo relaksirajuće. Nesveta Wacken zemlja je izvukla sve balkanske probleme iz naših prenapetih tijela. Nismo imali puno vremena za jutarnje buncanje, jer smo svirali prvi u 12h. A obaveze kreću od već 9h. Nezgodno je, razmišljaš o kafi i doručku, a stojiš pred publikom...grme pojačala, Đole trese po činelama. Bez obzira na našu impresiju o nedobu za svirku, 500tinjak momaka je stajalo pred binom i podržavalo naš nastup. Brzo smo se raspalili po bini, vrlo dobar nastup. Tehnika savršena, prostor savršen, Wacken publika je predivna. Biti na Wackenu je čast kakvu svaki bend može samo poželjeti. Bili smo jedan od 30ak bendova koji su se takmičili za prestižnu nagradu najboljeg Metal Battle benda. Uglavnom su to žešći podžanrovi metala, brzi, brutalni. Nakon obaveza na WET stageu rasuli smo se po Wackenu... cuga, muzika, zabava.

05.-06. avgust Pivo, heavy metal, jeger, kobasice, Sangria, stripiz i miss wet shirt, bičevanje u vikinškom selu, glukoza u ambulanti... 75.000 metalaca koji su izašli vani u isto vrijeme, na isto mjesto, obukli svoju najbolju majicu, cirkaju, pričaju, tresu glavom, mosh pitaju... Svirati na Wackenu nije mala stvar i tužan sam kad pomislim da možda nećemo više tamo ići svirati... nikada. Vraćamo se na Balkan puni utisaka, ideja, pametniji i odlučniji da nastavimo sa Tanker pričom i pokušamo dovesti scenu u neko zdravo baby stanje pa da se kao što se i Wacken razvio, za 20 godina i kod nas možda desi neko sve-metalsko okupljanje uz dobru ziku i pitku cugu.

Roga,Tanker

Tanker na Wackenu Part 1!

Tanker na Wackenu: Iz pera Saše Rogića nedelja, 11 septembar 2011 14:26

Tanker W.O.A. trip diary by Saša Rogić

Metal Battle 2011. Metal je rat! Jeste, jašta je. I mi smo prvu bitku 2009. izgubili. Ali nismo odustali, naprotiv, jedva smo čekali sljedeću priliku da se ponovo prijavimo. Žao mi je što Metal Battle nema veće razmjere, cijela Ex Yu arena skučena na male žurke u malim klubovima. Dosta dobrih bendova se i ne prijavljuje jer im sva ta politički (ne)ispravna podjela neodgovara. Čuj Ex Yu!? Ko je tu glavni? Haha, bitno je, taj osjećaj pripadnosti. Sjećam se i jednog od organizatora na Wackenu dok je u press centru čitao naše ime i odakle dolazimo da je rekao nešto u fazonu: “Uh, ovo moram paziti kako da politički ispravno kažem, Tanker-bivše Jugoslovenske republike". Došlo mi da mu viknem, da pojede g*vno! Bez obzira na to, Wacken je sjajan festival.

Pobjeda - pripreme 18. maja 2011. odmah nakon što su nam na W.O.A. Metal Battle dali zadatak da na Wackenu predstavljamo region, počela je prava bitka za pronalaženje najboljeg načina za odlazak u skoro 1600 km udaljen Wacken. Kada u navigaciju ukucate mjesto i pogledate liniju koja se proteže od Banjaluke preko cijele Evrope do pred Dansku, automastki pomišljate na avion kao jedino razumno sredstvo prevoza. Ali ne, kakav bi to bio road trip u nepušačkim čekaonicama aerodroma, bez nebrojenih «piš» pauza, svađa i paničnih napada zbog skučenog prostora u kombiju i straha od (nama) haotičnog saobraćaja na njemačkom autobanu. Naravno da nismo imali klimu, koji će nam, nije zdrava svakako. A i odakle nam pare za avion? Ne bi mi ni napaćenog VW Transportera imali da nam Grad na kraju ipak nije dao kintu da platimo prevoz. A kinte nebi ni vidjeli da nam nije pomogao Siniša iz Front Stagea.

Pokret 02. avgust Prva doza uzbuđenja je bila na izlasku iz BiH u Hrvatsku. Po famozni Ata Karnet u Sarajevo išli smo u 5 ujutro istog dana kada smo krenuli na Festival, i vjerujte vrijedan je svake pare. Prvi put u životu prelazimo granicu punog kombija opreme bez ikakvih podpitanja i maltretiranja. Ipak strah od slovenačkih graničara nije izostao, jer mi meksikanci tek od skoro možemo u EU bez vize. Do granice sa EU smo smislili dosta scenarija zašto nas neće pustiti da uđemo. Nemamo dovoljno para u kešu, nemamo potvrđene rezervacije u hotelu, vrata kombija su vidno udarena davno da je hrđa počela da radi svoje, pa vozilo nije po EU standardima bla bla bla... čudo je koliko su nas srozali da nas muče takve gluposti. Na kraju, graničar nas nije ni pogledao u lice pošteno. Put je bio beskonačan. U početku grabimo velike komade, po 200 km, ali kasnije su pauze češće skoro svakih 45 minuta. Sreća pa je Njemačka puna odmorišta uz autobahn.

Dolazak 03.avgust Nakon 20 sati vožnje stigli smo u Wacken. Welcome Metalheads piše, selo okupirano metalacima. Ljudi hodaju ulicama sa six packovima piva i cugaju kod svake bandere. Gore nego kod nas. Metal se čuje sa svih strana, iz svakog auta, sa telefona. Ali ti pijanci su dali po 200EUR za ulaz i potrošiće minimalno još toliko za hranu i piće. Pa njih 75.000 toliko, pa onda bendovi, novinari i radnici nas nešto preko 10.000. I naravno da jesmo, računali smo koliko je organizator obruo para, haha, puno, jako puno.

Under the Sludge!

Year 2011 was very good for the band, we've played a lot of good shows, traveled a lot, and had the best time of our lives, we may even say that this was the best year since the inception of Tanker! Things are finally rolling for the band and we do not think for one second to stop it, just to embrace it and take it to a higher level! There were some small venues and some big ones, everyone of them was fucking great! We've played in our home town Banja Luka, Zagreb, Sarajevo, Novi Sad, opened for Apocalyptica, played at Exit Fest, Mars Fest, and the most important gig was at Wacken Open Air in Germany! It's every metalheads dream to go there but to play there is something else, words can't explain it! The best thing that can happen to you in your life! Now we have two more shows to play by the end of this year and it's gonna be the best way to end these twelve months and to start next year with full power! We are already preparing new material and most of the songs are already done, so you can expect the new album before the summer of 2012. Some things are changed in the music and the lyrics but still it's a Tanker sound, and we hope that you're gonna love it. Keep your eyes and ears opened for this one, it's gonna blow your head off! :)

Until the next time we see you keep listening to great music and stay METAL! |m|