x

Scotch / Blog

26 maart: ACU Utrecht

Ter ere van het 35jarig bestaan van politiek cultureel centrum ACU in Utrecht vertrok Scotch op 26 maart jongsleden vol goede moed. Niet met de bus, maar met de wonderschonde brandweerwagen van Tetmies! Gezellig dat het was in die rode mobiel, je hebt er geen idee van!

Eenmaal aangekomen werden rap de spullen uitgeladen en de backstage gezet. Het was een sfeervolle zaal en Kalio Gayo was al druk aan het soundchecken. Vervolgens was een godenmaalt ons deel met o.a. gebakken aardappels.

Na de Scotch soundcheck en die van Kikkerspuug was het rond een uurtje of 9 tijd om de deuren te openen.

Oude rot in de Utrechtse 80's punk scene Kikkerspuug had de eer om dit avondje booming af te trappen, wat ze dan ook deden. Veel heeft Scotch niet kunnen zien hiervan, want er moesten voorbereidingen getroffen worden voor de show daarna...

...Jawel! Die van Scotch zelf! Met zeven man op een redelijk klein podium was het een knusse en warme bedoening. De crowd went wild, en zeker de danskunsten van Tetmies zorgden voor veel beroering. Liedje hier, liedje daar, tijdens zo een optreden lijkt de tijd voorbij te vliegen. Na een laatste toegift was het alweer ruim baan voor de volgende band

Kalio Gayo. Er waren duidelijk veel fans, want al snel was de zaal zo vol dat er niemand meer bij paste. Aanstekelijke balkan muziek in een zelf bedachte taal maakte dat alle voetjes van de vloer gingen.

Tot slot was het tijd om naar huis te gaan, maar dat was een avontuur opzich. De Tomtom had duidelijk een klap van de molenwiek gehad en kon enkel medeklinkers uitkramen. Gelukkig had de wagen van Tetmies een indrukwekkende soundsystem en een bierkrat zodat de pijn toch dragelijk werd.

De klok ook nog een uur vooruit en weltrusten!