x

Nicolay Leganger / Bio

Nicolay Leganger er singersongwriter, med opphav i Bergen, og bosted på Hundvin i Lindås. Han vant en nordisk visetekst-konkurranse i 2014, og fikk gode omtaler for tekstene til Program 81 (1981). Han har opptrådt jevnlig på klubber, og hadde som mål å gi ut et album når han ble 50.

I fjor ble han ”oppdaget” av vise- og lyrikk-veteranen Lars Martin Myhre (kjent bla.a. fra samarbeidet med Odd Børretzen og Arild Nyquist). Myhre ble betatt av tekster og melodier, og ønsket å produsere Legangers debutalbum, som det nå slippes singler fra frem til release i oktober (se faktablad).

Leganger skriver norske tekster om mennesker, skjebner, kjærlighet og ansvar. Det kommende albumet har tittelen ”-Kjærlig talt”, og har variert rom for glede, ømhet, selvkritikk og samfunnskritikk.

Musikalsk er sangene i vise/pop landskap, med inspirasjon fra latin, jazz, funk og trønder-rock. Sangene er spilt inn live og analogt i Atlethic Studio i Halden med en grunnbesetning bestående av meget rutinerte musike: Perry Stenbäck: gitar - Terje Norum: tangenter - Terje Støldal: bass - Jon K. Rosslund: trommer og Nicolay Leganger: vokal.

På konserter synger Leganger med gripende innlevelse, og sterk tilstedeværelse.

«Nicolay Leganger framstår som en tvers igjennom ekte visesanger; -tekst, melodi og gitarspill harmonerer slik at visen blir servert rett fram til tilhøreren. Han har en sterk tilstedeværelse i stemmen, som er nyansert og nær, både rent musikalsk og som historieforteller. Framføringen er varm og levende, og han får med seg publikum både under og imellom låtene.» Morten&Caroline Groth, vokal/gitar, Norsk Poesi.

«Tenker det var en komplett opptreden - sjelden å oppleve så fin låt med så vakker vokal, god tekst og fint gitarspill. Takk for at du fikk tiden til å leve.« Siw Cathrine Christiansen, Ås (www.skrivetid.no)

General Info

Artist Name
Nicolay Leganger
Profile Page
https://www.reverbnation.com/nicolayleganger
Active Since
07/80
Genres
Folk / Pop / Rock

Contact Info

Location
Hundvin, NO
Manager
Nicolay Leganger

Similar Artists

  • Jan Eggum
  • Bjørn Eidsvåg