Logged In As Admin: {{reverbUser.name}} ({{reverbUser.id_unique()}}), Acting As: {{reverbPageObject.data.name}} ({{reverbPageObject.id_unique}})
 
x

Lucas / Press

“Nakon što se javnosti prošle godine predstavio singlom "Nikada više", Lucas, izvođač, kompozitor i tekstopisac, rođen u Dubrovniku, sprema novu poslasticu za sve ljubitelje pop-rock muzike.Riječ je o singlu "Nakon ljubavi" kojim se Lucas pridružio humanitarnom projektu "Za novi stari grad Novigrad", za spas kulturne baštine u saradnji s Udruženjem "Kameleon" i Ministarstvom kulture Republike Hrvatske..Ljubavna tematika pjesme upakovana u moderan zvuk, a smještena u doba srednjeg vijeka, sigurno je nešto što vas neće ostaviti ravnodušnim, stoga jedva čekamo da čujemo novi Lucasov singl, koji će premijeru zajedno s videozapisom doživjeti već sutra u Starom gradu Dubovcu u blizini Karlovca.Kao najveća produkcijska kuća u Bosni i Hercegovini, izuzetno smo ponosni što smo dio ovog projekta, koji će u konačnici rezultirati Lucasovim novim albumom, koji će za bh. tržište izdati Hayat Production”

“Udruga Kameleon, glazbeni izvođač Lucas te fotografkinja Martina Hohnjec pokrenuli su glazbeni, edukacijski, i humanitarni projekt za spas kulturne baštine starog grada Novigrada na Dobri pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture Republike Hrvatske.Projektom radnog naziva "Za novi stari grad Novigrad" želi se dati dodatni poticaj obnovi ove povijesne gradine koja se odvija uz stručni nadzor Konzervatorskog odjela Karlovac.Okosnicu projekta čini snimanje video-spota izvođača Lucasa za pop-rock skladbu novog singla, ljubavne tematike čija bi se radnja vratila u srednji vijek,u doba kada je grad baštinila hrvatska plemićka obitelj Frankopani,te time uklopila i istaknula povijesnu i kulturnu baštinu staroga grada Novigrada na Dobri. Projektom se želi podići svijest javnosti za obnovu i skrb za stari grad Novigrad na Dobri kao zaštićeno kulturno dobro Republike Hrvatske. ”

“Lucas, izvođač, kompozitor i tekstopisac, rođen u Dubrovniku, predstavlja nam se prvim singlom, pjesmom pod imenom ”Nikada više” koja je ujedno i najava nadolazećeg albuma.Lucas nam donosi novu snagu i svježinu na muzičku pop-rock scenu, a spotom daje pečat sjajnoj priči singla ”Nikada više”.Lucas se već od djetinjstva bavi muzikom, bio je član mnogih muzičkih grupa gdje je stekao bogato muzičko iskustvo koje je odlučio pretočiti u novi izazov koji će ga kao muzičara i kompozitora dovesti do prepoznatljivosti i posebnosti. Nakon dugogodišnjeg boravka i rada u studiju, Lucas izlazi na svjetlo dana i otvara jednu sasvim novu stranicu kojom započinje novu muzičku priču.”

“Pod redateljskom palicom Marka Körblera i iskusnom snimateljskom ekipom, Coste Ipse i Borisa Krstinića, a na nekoliko lokacija u gradu Zagrebu, te van njega, završen je video spot za pjesmu Nikada više. Lucas, kojeg će gledatelji imati priliku premijerno vidjeti na CMC-u, donosi novu snagu i svježinu hrvatske glazbene pop-rock scene, te i produkcijom video uradka zaokružuje sjajnu glazbenu priču singla Nikada više, koji se beskompromisno i rezolutno naslanja na europsku i svjetsku glazbenu produkciju. U spotu se izmijenjuju dinamični kadrovi energične svirke banda, samog izvođača Lucasa, te zapleta sa ženskim licima, koja upotpunjuju ljubavnu tematiku ove pop-rock skladbe. Sa video uradkom upotpunjen je ugođaj ovog glazbenog broja. Sve novosti o Lucasu možete pronaći na njegovoj Facebook stranici ”

Darko Antolković - Premijera spota Nikada više na CMC-u

“Lucas, kantautor i multi-instrumentalist (klavir, udaraljke, vokal), glazbenu školu završava u Dubrovniku, a doškolovanje nastavlja u Americi. Glazbenu karijeru je započeo kao pratnja mnogim hrvatskim estradnim zvijezdama, a nastavio objavljivanjem prvog singla Ona ti neće doć, koji je svoje mjesto našao na brojnim domaćim kompilacijama. Objavljujući singlove U tebe vjerujem i Novi svijet, gostuje u mnogim glazbenim emisijama, na humanitarnim koncertima i festivalima. Potpisom za Croatia Records mijenja svoj glazbeni stil i nakon dužeg boravka u studiju, objavljuje singl Nikada više. Riječ je o ljubavnoj pop rock baladi u kojoj do izražaja dolazi osebujan Lucasov vokal. Glazbu, tekst i aranžman potpisuje sam Lucas, dok je za produkciju zadužen Danijel Drakulić poznat po suradnji s eminentnim hrvatskim bendovima kao što su Ramirez, Ruiz i Vatra.”