x

Local Speed Delivery / Press

“Op vrijdag 11 oktober om 21.30 uur presenteert de Deventer pop-rock band Local Speed Delivery haar eerste album Brink Express in café De Hip in Deventer. Tevens wordt op deze avond de officiële videoclip van het nummer Not In A Million Years gelanceerd. De muziekstijl van de band is te omschrijven als alternatieve poprock, met invloeden van verschillende stijlen als (hard)rock, pop en funk en af en toe zelfs een vleugje psychedelische en symfonische rock. Wat dat betreft spiegelt de band zich aan artiesten als Snow Patrol, The Killers, Anouk en Fleetwood Mac. Een goede combinatie van plezier en serieus werken heeft inmiddels dus geleid tot de totstandkoming van een eerste album met 14 nummers, die in de eigen studio aan de Brink zijn opgenomen.”

“DEVENTER - Op vrijdag 11 oktober 2013 presenteert de Deventer pop-rock band Local Speed Delivery zijn eerste album ‘Brink Express’ in café De Hip in Deventer. Tevens wordt op deze avond de officiële videoclip van het nummer ‘Not In A Million Years’ gelanceerd. De entree is gratis. De muziekstijl van de band is te omschrijven als alternatieve pop-rock, met invloeden van verschillende stijlen als (hard)rock, pop en funk en af en toe zelfs een vleugje psychedelische en symfonische rock. Wat dat betreft spiegelt de band zich aan artiesten als Snow Patrol, The Killers, Anouk en Fleetwood Mac. Een goede combinatie van plezier en serieus werken heeft inmiddels dus geleid tot de totstandkoming van een eerste album met 14 nummers, die in de eigen studio aan de Brink zijn opgenomen. De afgelopen jaren heeft Local Speed Delivery veel opgetreden op kleine festivals en op podia in bijvoorbeeld Het Burgerweeshuis en Café de Elegast.”

“Zelhem - Woensdagavond 29 mei speelt de band ‘Local Speed Delivery’ tussen 20.00 en 22.00 uur live in het programmalive@ideaal, dat vanuit Café ‘de Mallemolen‘ in Zelhem wordt uitgezonden. Local Speed Delivery is een ervaren, enthousiaste en eigenzinnige pop-rock band uit Deventer. De afgelopen jaren heeft de band veel opgetreden op diverse podia en kleine festivals. De band werd zeven jaar geleden opgericht omdat besloten Paul en William uit Deventer zin hadden om een band te beginnen. Na een aantal wisselingen speelt Local Speed Delivery nu ruim een jaar in de huidige samenstelling. De band wil creatief blijven, zowel wat songteksten als melodieën en akkoorden betreft. Daardoor creëert de band een eigen geluid, waar ze hun publiek mee willen inspireren. De combinatie van plezier en serieus werken heeft inmiddels geleid tot de totstandkoming van een eerste album met 14 nummers, die in de zomer/herfst zal worden uitgebracht.”

“Het eerste wat opvalt is het heerlijk volwassen stemgeluid van de nieuwe zangeres, Anne. Hun eerste nummer ‘Get The Fuck Out’ is energiek en springerig. Achteraf gezien misschien niet zo’n hele goede keus vanwege de vele kids die er de hele dag rondlopen, maar wie zijn wij om te betuttelen? Het is een goedgebekt nummer dat in de smaak valt. 'Nuff said. Het volgende ‘Hindsight’ is wat rustiger zodat we kunnen bijkomen van het energieke begin. Als je van lage vrouwenstemmen in je muziek houdt á la Anouk, dan is deze band zeker een aanrader.”

“Local Speed Delivery maakt leuke popsongs. De band bestaat uit goede muzikanten en een erg goede zangeres. Het optreden was enthousiast en overtuigend. Met name zangeres en bassist lieten hun enthousiasme duidelijk zien. Al met al een goede band, met zeker potentie. Veel spelen en het komt helemaal goed!”

Marjolijn Dokter (Burgerweeshuis) - Review Open Podium