x

Inside My Casket / Press

“U petak 09.05. Taljenje i Uriel Productions vam predstavljaju veliki REUNION zagrebačkog deathcore benda INSIDE MY CASKET! IMC su se upravo vratili sa snimanja novog albuma u Švedskoj, a snimaju i dokumentarac koji će vrhunac doživjeti u KSET-u na Taljenju. Budite i vi dio prelude atmosfere i dokumentarca jednog od naših najluđih bendova.”

“Za kraj, tu su Inside My Casket koji će razvaliti publiku svojom eksplozivnom varijantom deathcore-a”

“Svi su bandovi stvarno odradili odličan posao i pokazali su nam kako se može natjerati one v vjernike u samostanu da zovu policiju zbog preglasne glazbe. Naravno, murija je došla i koncert je bio prekinut ali samo na kratko zbog preseljenja opreme u prostorije Kluba.”

“Šta drugo napisati već dođite i uvjerite se i sami u spektar metal zvuka koji vas neće ostaviti ravnodušnima ni pod koju cijenu... Neki će se i s pravom ponositi svojih balkanskih korijena jer zafrkanciju kakvu ovi dečki nude pod svojim nastupom određuju prave odlike muzike iz srca i duše!”

“Inside My Casket, još jedan brzi moderni i melodični death odaje dojam kako ovogodišnji hardcore punk festival dobiva “metalni” prizvuk. OK, Inside My Casket zvuče kao mlađa braća prokušanih majstora spiderije The Rite of Retaliation koji se odmah za njima penju na pozornicu labinske Lamparne”

“... ,a iste superlativi u vezi glasa se moraju dati grupi Inside My Casket koji su nastupili iza njih. Vrlo raspoložen i karizmatičan pjevač bez ikakvih problema je vrtio ova dva glazbena stila pjevanja, a kroz svirku i odjevnu ikonografiju evidentna je ljubav cijelog Inside My Casket prema jednim od najutjecajnijih death/blackcore metal bendova današnjice, The Black Dahlia Murder. Već u tim momentima sam bio svjestan i vrlo pozitivno iznenađen zaključkom da Hrvatska ima vrlo dobru scenu ovih najmodernijih fuzija hardcorea i metala, a koja se ekspanzivno širi iz Amerike na ostale kontinente zadnjih godina. Dakle, vrlo mladi glazbeni stilovi itekako se prate i furaju po Lijepoj Našoj, a po viđenom potpuno al pari mogu stati rame uz rame svim tim inostranim uzorima, evidentno je na kraju bilo jednom prosječnom provincijalcu poput mene.”

“Inside My Casket imaju novi opaki spot da se smrzneš! Video je sastavljen od live kadrova sa svirki 'United Bands vs. Crowd' iz cijele prve sezone i ujedno je i tribute svim onima koji su nastupali s nama i uskočili kada je to bilo potrebno.”

“U nastavku donosimo i njihov najnoviji spot za “Us&Them”, singl koji će se naći na spomenutom novom albumu, a koji će biti izdan pod Geenger Recordsom.”

“INSIDE MY CASKET - NEW BAND ON GEENGER RECORDS”

“If you are a fan of The Black Dahlia Murder, All Shall Perish, and/or Job For A Cowboy then this is worth your time checking out. “Embrace the End” scored a 7.5/10. At the pace Inside My Casket is going, they are a true force to be reckoned with in the future.”

“[insidemycasket] deathcore band, Zagreb je objavio video spot za pjesmu “Body Of Lies” (prva pjesma sa EP “Embrace The End” 2012). Video je sastavljen od live kadrova sa svirki united bands vs. Crowd iz cijele prve sezone i ujedno je i tribute svim onima koji su nastupali s bendom i uskočili kada je to bilo potrebno.”

“S njima nema zezancije, „Embrace the End“ EP donosi četiri zanimljive i energične stvari u kojima su uspješno uskladili scream vokala s brzim gitarskim riffovima. Pjesme su dovoljno kompleksne da zadrže pažnju slušatelja dulje vrijeme i da ga navedu na daljnje slušanje i istraživanje, no isto su tako dovoljno uobičajene da neke stvari jednostavno ne možete izbiti iz glave, što je najbolja moguća kombinacija.”

“...nakon njih pozornicu preuzimaju Inside my Casket, meni definitivno bend večeri. Ekipa se dosta aktivirala i stvorila veći moshpit dok su 2 odlična vokala dominirali pozornicom i razglasom. Dva odlična scream-growl vokala čine ovaj bend specifičnim na sceni, a nabrijana muzika uz ovu kombinaciju od benda radi opaku mašinu za mošanje”

“Alkohol i dalje curi na veliko, kose lete na sve strane,a na stage stupaju Inside My Casket i još jednom mi zvuče totalno odlično kombinirajući 2 scream/growl vokala u The Black Dahlia Murder zvuk.”

“Metalci su dostojno igrali trash i dokazali da uvijek ima mjesta i za jedan takav sastav na alternativnom programmeu. Što je čudno za takav sastav je da su nevjerojatno prisni s publikom i nedistancirani, već traže angažman i pritom daju svoj. S obzirom na okolnost da im ne znam naziva prigodno bih im nadjenuo ime benda: Ne znam kak se zovu, ali frajer mi je susjed. PS: U međuvremenu saznajemo da se metalcima kojima marin nije upamtio ime, zovu Inside My Casket. Hvala članovima benda što nas čitaju i što su nas obavijestili o tome. (op. pedja)”

“Inside My Casket zbilja su osvojili publiku i odradili odličan nastup. Vrlo profesionalno su komunicirali s publikom i itekako ih potaknuli na moshanje. Nakon svog nastupa bili su pozvani na bis i to je očito pokazatelj simpatija koje su pridobili. Ovaj mladi zagrebački bend je nastao 2007. i zbilja uz dosadašnju profesionalnost, imat će šanse evoluirati i gurati dalje svoj očito dobro prihvaćenu kombinaciju death metala i hard corea.”

“Ovi Danci kao da se nisu uopće trudili nabrijati publiku, a meni, to je bar moje mišljenje, svojim su pjesmama onu atmosferu kakvu je stvorio Inside My Casket pretvorili u prilično jednoličnu.”

“Inside My Casket domaći je support bend koji će nastupiti na prvom hrvatskom gostovanju skupine The Black Dahlia Murder, 30.6. u Močvari. Šesteročlani deathcore bend iz Zagreba tako se pridružio danskom sastavu Scarred By Beauty, koji su već ranije najavljeni kao predgrupa na ovom koncertu. Inside My Casket su nastali 2007. godine i iza sebe imaju nekoliko demo snimaka, nekoliko rošada članova i niz koncerata po Hrvatskoj.”

muzika.hr - www.muzika.hr