x

BLOODLINE / Press

“U malo jače od 20 minuta, bend je pokazao svoj pun potencijal. Beskompromisni aranžmani zasnovani na death metal školi, uz odlične vokale kroz nešto jače od 20ak minuta dobro će prodrmati membrane.”

“Bend je. kao što sam i mislio, pokupio sve dobre kritike gde god sam gledao. Svaka im čast. Video sam da na stranici benda http://www.facebook.com/pages/Bloodline-Serbia/118340014892894 da imaju i finog "mercha" u prodaji. Hvala vam što ste me oraspoložili i vratili mi veru u death metal koju sam davno izgubio. Jedva čekam live nastup pa da pišem o njemu. Ili pak, da se lomim u prvim redovima.”

“Bloodline ekipu iz Bečeja poznajem od samog osnivanja benda. Možda ste čuli za još milion bendova istog imena, ali je ovaj naš "domaći" ima sjajnu priču oko toga, jer su dva člana rođena istog dana iste godine. Elem, ta dva člana (Kuki i Zoki) više nisu u bendu, koji se u poslednjih nekoliko godina transformisao u nešto drugačije, što zbog promene skoro svih članova, što muzički. Moram napisati da je (n)ova ekipa dobro uvežbana i mnogo stabilnija od prethodne, iako su (čini mi se) ove numere napisane nešto ranije, te imamo kombinaciju starog i novog benda. Bloodline prvi EP i uopšte muzički pravac koji neguje, reklamira kao progressive death metal (death metal zvuk su doneli bubnjar Aca, koji se pošteno "raspucao" na snimku i Karči kojeg poznajemo iz nekoliko novosadskih sastava), što manje-više i jeste, ali se po meni ovde kreću tankom linijom između tog nekog švedskog zvuka i metalcorea, kakav npr. gaji As I Lay Dying (poslušajte samo numeru "Scars of Re”