x

Atle Hansen / Bio

Frå Wikipedia:

Atle Hansen
Atle Hansen (fødd 18. november 1954) er ein norsk forfattar, trubadur, tonesetjar og journalist. Han vart fødd i Mosterhamn i Bømlo, og er busett på Stord. Hansen har studert litteraturvitskap, teatervitskap og sosiologi ved Universitetet i Bergen. Han har òg vore journalist i lokalavisa Sunnhordland sidan 1987.

Bibliografi
Barne- og ungdomsbøker[endre | endre wikiteksten]
Sjørøvar-Jenny og Einauge-Bill (1997, Cappelen)
Den nihala katten (1998, Cappelen)
Pelle Parakitt (1999, Samlaget)
Skatten (2000, Cappelen)
Heksa (2001, Samlaget)
Ulvestova (2004, Samlaget)
Det kvite pulveret (2006, Samlaget)
Skatten i Skutevika (2007, Samlaget)
Fangar i natta (2008, Samlaget)
Den svarte oksen (2009, Samlaget)
Amanda sin medisin (NN) (2012, Leseløve, CappelenDamm)
Amandas medisin (BM)(2012, Leseløve, CappelenDamm)
"Flukt" (2013, Samlaget)

Vaksenbøker
Sargasso (2003, Samlaget)
Som ein engel (2005, Samlaget)
Definitivt Hjerter Ess (2009, Baskerville)
Syng meg heim!(2012)
Han er også representert i antologiane Gi gutten et horn (1998, Cappelen), Sentimental (2005, Eide), Passord: Spøkelse. Nordiske grøss (2006, Samlaget) og Godnattboka (2007, Skald forlag).

Diskografi
Trøysteslaus Hotell (EP, saman med Ragnar Hovland)(1984)
Så susar vi rundt på ei stjerne (MC med tekstar av Rune Belsvik. For Redd Barna) (1989)
Blå måne (1995)
Mast utan skip (2006)

Prisar
Hordaland Mållag sin målrockpris 1985 saman med Ragnar Hovland for Trøysteslaus hotell
Vinjeprisen 1996

General Info

Band Members
Atle Hansen - Vocals
Artist Name
Atle Hansen
Profile Page
https://www.reverbnation.com/atlehansen
Genres
Folk

Contact Info

Location
Stord Island, NO