Logged In As Admin: {{reverbUser.name}} ({{reverbUser.id_unique()}}), Acting As: {{reverbPageObject.data.name}} ({{reverbPageObject.id_unique}})
 
x

You are using an outdated browser. Please upgrade your browser to improve your ReverbNation experience.

C'overdose / Bio

1991-ben az alakuláskor Pokk Tamás/Poki/-Gitáros, Bökönyi László/Böki/-Basszusgitáros/, Kőrösi József/Kőri/-Énekes, és Horváth Zoltán/Kopasz/-Dobos alkották a zenekar. Az első időben a próba, koncert tengelyen futó szekérből csak sokára készült el egy demo is, amit valamikor, valahogy, részleteiben ide is felteszünk mindenki örömére.
'93-ban két évre Mokány Csaba /Csabika/ váltotta a doboknál kollégáját. Csabika '95-ös távozását a csapat Hary Attilával pótolta, egészen az első komolyabb pauzáig, ami 1998-ban jött el. Az általános bullshit generátor szerint belső okok miatt álltak le ekkor.
1995-ben Pávai Barna/A(!) Barna/ vette át a mikrofont Kőritől.
2000-ben egy hirdetés alapján Szomor Miklós/Miki/-dobos és Poki új irányok felfedezésével kezdték meg közös tevékenységüket akkor még Lehelvári Péter/Mapet-exInsane, exCheckpoint charlie/-basszusgitárossal kiegészülve. A koncepció (mert már akkor is volt ilyen) egy Megadeth-Dream Theater egyvelegű komplex metál volt, ami sajnos a stúdió tervolingyapotos ajtaján túl nem jutott tovább. Így 2001-ben közös megegyezéssel Mapet helyére Böki visszatért, aki új lendületet, és a progresszív iránytól enyhén eltávolodó zenei stílust hozta magával.
Az újjáéledő csapat ebben a formában az első időkben még instrumentális zenét játszot, ám 2001-től (a Dethronersból ismert) Szabó Ágoston énekessel kiegészülve újra vokálos számokat kezdett el írni. Legjobbként talán az 5. munkacímmel futó nótára emlékszünk vissza (mert nem az én szám) aminek az istenért se akar beugrani a végleges címe. Sajnos Ágoston különböző családi problémái miatt nem tudta a közös munkát folytatni az ekkorra többszörösen nevet váltó bandával, és kis idő elteltével ismét (A!) Barna vette át az énekesi posztot.
A (Régi)Új énekes érkezésével back to the roots (vissza is tértünk a gyökerekhez). A progresszivitást improvizatív középrészekkel felcserélve kezdett a banda Jimmi Hendrix, Black Sabbath, Deep Purple, Rolling Stones számokat játszani egyedi modern köntösbe burkolva. Sok élmény gyűlt fel ebben az időben, de a zenét továbbra is csak a tagok tudták élvezni egyre ritkuló próbáik mellett. Így 2002-ben másodszor is szögre akasztották a hangszereket, és 2004-ig nem is történt változás.
Egy spontán szerveződő bulinak köszönhetően 2004 Januárjában Újra összeállt a zenekar az általunk eredetinek hívott felállásban, ami ugyan a második formáció, de a legjobb bulikat és a leghosszabb időt ebben a közegben érte el a csapat /Poki-Böki-Kőri-Csabika/. Sajnos 2005 februárjában Kőri elhagyta a zenekart és helyére - mint megmentő - Barna állt ismét az élre. 2007-ben pedig újra Miki ült a dobok mögé Csabika helyett. Sűrűsödtek a próbák, és sűrűsödtek a gondok is ezáltal. Több próbálkozás után 2010-ben a csapat ismét kis szünetet kért magától.
A történet pedig napjainkban folytatódik immár itt a közösségi hálózat Mekkájában a Fácsén.
A zene többször változott, de a tagok továbbra is hiszik, hogy ezzel az újító stílussal képesek lendületet vinni a Blues világába.
Nevünket Great Fun Bluesról C'overdose-ra változtattuk, ezzel is próbáltuk -a játékos kifejezésen túl- sugallni az új idők új energiáit.
A zenekar pár hónapja Versitz Péter /Pötyi/-énekessel kiegészülve folytatja munkáját. Pötyi már úgy kellett mint egy falat kenyér.
Reméljük az elmúlt 21(!) év a törzsrajongók számára is felejthetetlen volt, és reméljük ugyan ezt fogjátok érezni a következő években is.

General Info

Band Members
Pokk Tamás(Gitár/Guitar) Bökönyi László(Basszusgitár/Bass) Versitz Péter(Ének/Vocal) Szomor Miklós(Dobok/Drums)
Artist Name
C'overdose
Home Page
http://www.reverbnation.com/coverdose
Active Since
04/91
Genres
Metal

Contact Info

Location
Budapest, HU

Similar Artists

  • Jimi Hendrix
  • Deep Purple (1968-1976)
  • Steve Vai
  • Iron Maiden
  • Steve Lukather