x

The Black Bellies / Bio

Het is (was) een bijzondere combinatie: twee zusjes, twee gitaristen en een nicht met een gezamenlijke voorliefde voor een lekker potje rock ’n roll.

The Black Bellies, bestaande uit leden van de (reeds lang overleden) Leidse rockbands I$I$, Killing Francis en meidenband Honey I’m Home begonnen in 2001 als verrassingsact voor een groot muziekfeest in Amsterdam. Tien jaar later is het rammelende gelegenheidsbandje uitgegroeid tot een goed geoliede rock ’n roll machine, die menige tent op z’n kop weet te zetten met een vette en energieke rock ’n lol show!

Invloeden
De muziek van The Black Bellies is een mengelmoesje van allerlei invloeden, variërend van het betere hakwerk van KISS, AC/DC en Foo Fighters, de thrash van Slayer en Megadeth tot de female rockers van The Gathering, The Donnas en Die So Fluid. Met laatst genoemde Brits/Amerikaanse metalwave-band hebben de Bellies in 2011 meerdere keren opgetreden.

Demo
Nuff Said-drummer Willy Berrevoets produceerde in 2007 de debuut-EP ‘Do not cover’. Een nieuwe demo is in oktober 2011 opgenomen in de Excess-studio’s in Rotterdam (producer: Hans Pieters). Vanwege het vertrek van Hellie Belly medio januari 2012 hebben The Black Bellies een bandpauze ingelast. Meer nieuws over de band in april 2012.

General Info

Band Members
* Red Roof Devil: vocals * miss X guitars, vocals * Kitt Fitt: bass, vocals * Stinos: guitars * Jean-Paul: beats, clock
Artist Name
The Black Bellies
Profile Page
https://www.reverbnation.com/theblackbellies
Active Since
07/01
Genres
Rock / Metal / Pop

Contact Info

Location
Leiden, NL
Manager
Steel Productions

Similar Artists

  • The Donnas
  • Die So Fluid
  • Blisschaser
  • Evil Treacle
  • The Gathering