Logged In As Admin: {{reverbUser.name}} ({{reverbUser.id_unique()}}), Acting As: {{reverbPageObject.data.name}} ({{reverbPageObject.id_unique}})
 
x

You are using an outdated browser. Please upgrade your browser to improve your ReverbNation experience.

Vrouw die Drinkt / Bio

Vrouw die Drinkt is een Nederlandstalige band, met rauwe zang, prachtige teksten, hartverscheurende melodieën, funky gitaar, kreunend orgel, swingende drums, melancholische accordeon  en een dampende bas. De band speelt een eigenzinnige retro-mix van pop, blues, rock, jazz, funk, latin, levenslied, fietspunk en een vleugje cabaret. Van lekker stevig tot poeslief. Daarmee staan ze op de schouders (of onder de laarzen) van reuzen zoals de Scene, Herman Brood en de Dijk in Nederland, Bap in Duitsland en Raymond van het Groenewoud in België. 

De 7-koppige formatie bestaat uit:
Arjan Anema - Gitaar en Bas
Hans Koonings - Zang
Kees Koonings - Gitaar en Bas
Marijke van der Ouderaa - Bas, Accordeon en Percussie
Sjoerd Pieplenbosch - Drums
Jago Rommers - Toetsen en Zang
Sander van Weert - Zang

Vrouw die Drinkt is een echte liedjesmaker. Ze worden wel "de dichters van de Nederblues" genoemd. Hun door drank benevelde visioenen geven een inkijkje in de zelfkant van het leven. Vrouw die Drinkt maakt alles nieuw. In hun liedjes (zoals Reken Niet Op Mij en Ongelofelijk Lekker Lijf) dagdroom je met ze mee door de straten en over de pleinen van het dagelijks leven. Je ontmoet mensen die je al heel lang kent: je buurman, een dronken zwerver, een oude vlam, jezelf. Door de swingende en opzwepende muziek zie je alles met andere ogen. Vrolijke ogen. De muziek valt goed in de smaak bij levensgenieters en oudere jongeren, liefhebbers met een deukje in hun ziel. De liedjes zijn ongeschikt voor tere zielen, nuchtere stijfkoppen en preutse jonge dames. 

General Info

Band Members
Hans Koonings - Vocals
Artist Name
Vrouw die Drinkt
Home Page
http://www.reverbnation.com/vrouwdiedrinkt
Active Since
02/89
Genres
Singer Songwriter / Nederlandstalig

Contact Info

Location
Diemen, NH, NL

Similar Artists

  • De Dijk
  • De scene
  • Raymond van het Groenewoud