x

Sabina Chantouria / Press

“Den duktiga sing & songwritern Sabina Chantouria har fått mycket ros i media den senaste tiden och i onsdags höll hon en releastkonsert i Malmö för att promota sitt första maxialbum, A Confession. Ovan hittar du singeln med samma namn från albumet och vill du läsa mer om Sabina Chantouria kan du göra det här.”

“LUND. Sabina Chantouria från Lund släpper i dagarna sin debutskiva ”A Confession”. Skivan är ett av alla delmål Sabina har där det stora målet är att kunna leva på musiken. Det var under sitt sista år på Spyken som Sabina, som är 22 år idag, kände att hon skrev musik som fungerade. – Jag var inne i ett flow och skrev låtar och en av dem spelade jag på en konsert och den fick väldigt bra respons. Då kände jag att jag hade något att komma med, säger Sabina. Finns marknad Låten Sabina skrev tog henne hela vägen till Hollywood för en talangjakt 2011. Hon har också kammat hem publikens pris på Malmöfestivalen förra året. – Jag har märkt när jag är ute och spelar att folk frågar efter en skiva att köpa, så det var klart jag skulle göra en. Det finns en marknad för att sälja skivor. – Jag läser också musikvetenskap och jag verkligen haft nytt av det. Det är mycket man borde ha koll på när man släpper skiva som man inte har en aning om, fr”

“MUSIK. Med georgiska toner och känslosamma sånger tänker Sabina Chantouria från Lund göra sig ett namn i musikbranschen. När hon i dagarna släpper sitt debutalbum har hon hämtat inspiration till texterna hos sig själv – och till rösten hos sin farmor i Georgien. Sabina Chantouria är uppvuxen i Lund och tog sina första musikaliska steg här, på musiklinjen på Spykens gymnasium. Det var utvecklande, säger hon. Framför allt sista året: – Då började jag skriva egna låtar och fick mycket respons. Att komponera låttexter kom naturligt, det var något som funnits i mig hela tiden.Självbiografiska låtar Hennes sångkatalog i dag är starkt självbiografisk. Låtarna handlar om egna upplevelser av kärlek och sorg. Därför har hon också döpt sitt debutalbum till ”A confession”. – Det är väldigt terapeutiskt att stå framför en publik och framföra låtarna. Men självklart sårbart också eftersom jag är så ärlig och självrannsakande. Sabina Chantouria”

"It's Wonderful, It's Beautiful,........It's Sabina !!"

Recording artist, Kasie Lunsford

"Like a ghostly huldra calling out from the forests of the north, Sabina's dark, ethereal voice enchants & captivates us with its beauty."

Singer/songwriter composer - Markke, Reverbnation

"Sabina is obviously a natural born wonderful voice. May I recommend comparison to Katie Melua, also great vocals and performing? The songs are so beautiful , too. Congratulations! Really wonderfull sweet moments of listening."

Quote by Pop/Latin Artist - Siempre

"With an original sound and an extraordinary cool voice that etches itself into the memory combined with a fresh and marketable look she has the "it" factor and what the industry in Hollywood is looking for"

WCOPA 2011

“Resan till Hollywood och hennes medverkan i talangtävlingen i juli gjorde inte 19-åriga Olga Vamling, sing-and-songwriter från Staffanstorp, till en stjärna över en natt. Men hyllningar från branschfolk gör att hon inte tappat tron på att lyckas. Sångerskan Olga Vamling sprudlar av energi hemma i familjens villa i Staffanstorp. Att hon varit en av de 75 000 deltagare från hela världen som lyckades bli utvalda till talangtävlingen i Hollywood har hon inte riktigt förstått än säger hon. Men konkurrensen var stenhård och efter att hon framfört de två låtar som hon skrivit själv för juryn tog resan slut innan semifinalen. - Visst är jag lite besviken på att jag inte tog mig vidare. Men jag har fått en sådan stor erfarenhet som jag aldrig skulle ha fått om jag inte åkt, säger Olga Vamling. (fortsättning följer i webblänken) (to be countinued in the weblink) ”

“STAFFANSTORP. Den 19-åriga sångerskan Olga Vamling från Staffanstorp är en av 75 000 sökande från hela världen som lyckats bli uttagen till en stor talangtävling i Hollywood i sommar. Olga Vamling, eller Sabina Tchantouria som hennes artistnamn är, gick ut gymnasiet för ett år sedan i Lund där hon läste på det estetiska programmet. Redan då hade hon planer på att satsa helhjärtat på musiken. Och för ett tag sedan tog hon chansen och sökte till den stora amerikanska talangtävlingen The World Championship of Performing Arts. – Jag hade inte hört om tävlingen innan. Men jag såg en affisch och det stod bara "Wanna make it in Hollywood" och jag tänkte varför inte. Hon skickade in en låt som hon skrivit och lite bilder på sig själv. Två månader senare kom det efterlängtade telefonsamtalet. Hon hade kommit blivit uttagen. (fortsättning följer i webblänken) (to be countinued in the weblink) ”

“STAFFANSTORP. Olga Vamling, eller Sabina Tchantouria som är hennes artistnamn, är en 19-årig tjej från Staffanstorp som blivit uttagen att tävla med sin egenskrivna låt i en stor nöjestävling i Hollywood. - Jag har aldrig varit i USA tidigare, berättar hon. Två månader senare fick hon ett samtal som många drömmer om. Hon hade blivit uttagen att representera Sverige i kategorin sång. (fortsättning följer i webblänken) (to be countinued in the weblink)”

Feedback