x

You are using an outdated browser. Please upgrade your browser to improve your ReverbNation experience.

Birth of Joy / Press

“Het debuutalbum van Birth Of Joy verscheen ongemerkt al in mei. Tijdens het Popronde-seizoen liet de pyschedelische bluesy rockband uit Enschede, Zieuwent en Leiden met de sterke frontman Kevin Stunnenberg een onuitwisbare indruk achter. Met een performance ergens tussen Shaking Godspeed en DeWolff in, en een ook aan MC5 en The Doors schatplichtige sound, mag de publieksfavoriet dan ook niet ontbreken op deze sampler.”

3VOOR12 NL Ingmar Griffioen - Dertiende Hollandse Nieuwe compilatie maand lang op de Luisterpaal

““Hun rigide geluid voert het publiek langs de psychedelische krochten die in de sixties als paddenstoelen aan de alternatieve muziekcultuur ontsproten.”

Pim van der Heiden - 3 voor 12

““Deze band heeft iets wat andere bands niet hebben. Een bepaalde synergie die je niet zo snel uit kan leggen.””

3 voor 12

““Drummer Bob Hogenelst is een maniakale powerdrummer uit de Keith Moon-school. Terwijl GertJan Gutman zijn orgeltje opzweept tot een orgasme en Kevin zijn snaren en stembanden teistert alsof zijn leven er van af hangt.””

Peter Mense

“Dat Birth Of Joy één van de favorieten is bij de Popronde wordt bewezen in Dranklokaal de WW. Het dranklokaal is tot aan de deur toe gevuld met mensen die helemaal uit hun dak gaan op de stuwende nummers van dit drietal. Deze drie helden spelen ondanks een minimale bezetting hard, heel hard, maar dat hoort nou eenmaal bij hun sound en dat geeft ook helemaal niks. De toetsenist gaat helemaal op in zijn orgelspel terwijl de muur van versterkers achter hem de zaal vullen met stevige rocklicks en prima samenspel. De drummer slaat overtuigend hard en retestrak en de zanger/gitarist brengt het tot een geheel met flinke uithalen en veel dynamiek. Het is overduidelijk dat Birth Of Joy al een tijdje mee gaat, deze band wordt steeds beter en zal na de Popronde ongetwijfeld doorgroeien tot een rockband van formaat.”

“De aanvangstijd van Birth Of Joy in De Plaats blijft een beetje raadselachtig. Is het nu half twaalf zoals in het programmaboekje staat, of twaalf uur wat op het net wordt aangekondigd? Het power trio zelf lijkt de waarheid in het midden te zoeken en gaat een eindje voor twaalven aan de slag, maar tijd blijkt sowieso een ondergeschikte waarde voor deze groep. Met een sterk op de jaren zestig gericht geluid, waarbij vanwege de vocalen en het orgelwerk vooral The Doors meteen in de gedachten komen, speelt de groep een kleine anderhalf uur lang met niet aflatende energie de kroeg plat. Erg origineel is deze bende op zich niet (hoewel de afwezigheid van een bassist verrassend mag heten), maar ze beheerst wel het vermogen sterke liedjes te pennen en bovenal jams met een prima spanningsopbouw neer te zetten. Het resulteert in een van de beste performances van deze Popronde.”

3 voor 12 Popronde
Feedback