Logged In As Admin: {{reverbUser.name}}, Acting As: {{reverbPageObject.data.name}} ({{reverbPageObject.data.type}})
 
x

You are using an outdated browser. Please upgrade your browser to improve your ReverbNation experience.

Organized Chaos / Bio

Organized Chaos biografija

Organized Chaos je bend iz Beograda. Njihova muzika je kombinacija različitih muzičkih stilova, formi i pravaca. Na nekonvencionalan način spajaju moderan progressive metal zvuk sa pravcima kao što su klasika, jazz, funk, latino, rap... i time stvaraju svoj prepoznatljivi pečat.
Inicijalna kapisla Organized Chaos-a leži u želji Vladimira Lalića da snimi par muzičkih ideja. Uz kreativnu podršku Marte Vlahović ulaze u studio “Kazablanka” kod Dadija Stojanovića 2005. god. i započinju snimanje prvog dela albuma ”Inner Conflict”.
Sa Milanom Jejinom za bubnjevima i Đorđem Golubovićem za basom projekat je zaživeo i demo verzija pesme ‘’We’’ je ugledala svetlost dana na kompilaciji demo bendova “Pa’n’demonium 2”. Želja polako postaje opsesija i Lalić započinje snimanje drugog dela albuma. Tom poduhvatu se 2007. priključuje nova pokretačka snaga Aleksandar Sale Đorđić na gitarama i klavijaturama. Đorđe Golubović napušta ekipu i na njegovo mesto dolazi Stefan Golubović.
Projekat je postepeno i uz intenzivan rad prerastao u bend. Postaju koncertno aktivni. Velika euforičnost, živost, raznolikost pesama i eksplozivna snaga čini nastupe Organized Chaos-a njihovim najjačim oružijem. Posle par odlično prihvaćenih i dobro posećenih koncerata, bend gostuje sa live nastupom u muzičkoj emisiji “Stepenište” emitovane na prvom programu nacionalne televizije. Bend takođe nastupa i u akustičnoj varijanti.
O Organized Chaos-u se piše u par recenzija štampanih medija, kao i na sajtu trabelmejker.com. Pisac i novinar Milan B. Popović piše o budućem albumu: ‘Raskošni energetski nivoi, promene tempa i atipični aranžmanski ukrasi krase ovo CD ostvarenje. Ni njegovim muzičkim inspirativnim odabirima i Muzama nije lako ući u trag. Ni ne treba se truditi. Oni jesu moderni. Oni su i regresivni i progresivni u istom momentu i to je draž. Oni su i komercijalni i misaoni. Duboki, gotovo spiritualni. Oni su drski, besni i odvažni. Oni su drugačiji. Neočekivani, nepredvidivi, senzualni i svedeni. Oni su beskopromisni.’’
Organized Chaos ulazi u poslednju fazu realizacije albuma u sopstvenom studiju za snimanje i muzičku produkciju “Stretch”. Album ‘’Inner Conflict’’ sadrži 13 pesama, preko 80 minuta materijala i konceptualnog je karaktera. Bend trenutno traži izdavačku kuću.

Članovi:
Vladimir Lalić - vokal i gitara
Marta Vlahović - klavijature i vokal
Alek Darson - gitara
Milan Jejina - bubnjevi
Stefan Golubović - bas gitara

General Info

Band Members
Vladimir Lalić - vocals & guitars, Marta Vlahović - keyboards & vocals, Milan Jejina - drums, Stefan Golubović - bass and Alek Darson - guitars
Artist Name
Organized Chaos
Home Page
http://www.reverbnation.com/organizedchaosproject
Genres
Metal / proggressive

Contact Info

Location
Belgrade, RS